Related Posts with Thumbnails

marți, 8 iunie 2010

1 an de Matei

Matei este nepotelul meu si varul copiilor mei. Il mai cheama si George. Pentru sarbatorirea primului an de viata i-am pregatit un mic tortulet Winnie Pooh, un remake in miniatura a tortului lui Edi. Blat de cacao si trei feluri de ciocolata.A fost preparat dupa aceasta reteta.






12 comentarii:

  1. BUNA SEARA LUMINITA
    ma numesc Mirela si vreau sa te intreb cate kg a avut tortul de botez al lui Matei.
    MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Mirela. Tortul lui Matei a avut in jur de 3 kg.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos pentru raspuns si promtitudine. Si eu trebuie sa fac un tot pentru un botez si as vrea sa stiu unde gasesc reteta si daca 3 kg ajung pentru 50 de mincaciosi de dulciuri :)
    Merci si o seara buna.
    Mirela

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu multa placere, Mirela.
    Reteta acestui tort o gasesti la mine pe blog, este tortul cu trei feluri de ciocolata. Modific imedat postarea si pun si link spre reteta.
    Pentru 50 de persoane tortul acesta nu este suficient, mai ales daca spui ca sunt iubitori de dulciuri. Acest tort a avut un diametru de 22 cm, tie ti-ar trebui un tort cam de 30 de cm in diametru, poate cahiar mai mult, sa ai si de rezerva cateva portii. Aici nu coneaza neaparat kg, acesta este un tort mai greu, ca are ciocolata, care atarna la cantar. Daca ar fi cu bezea sau cu frisca, ar fi mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Luminita am gasit tortul cu trei feluri de ciocolata
    este SUPERRRRRRRRRRR
    am vazut eu multe dar ale tale le intrec pe toate
    daca nu te superi te-as mai ruga ceva.
    spune-mi te rog de unde cumperi pasta de zahar colorata
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. WOW! Imi creste inima-n mine. Pasta de zahar nu o cumpar, o fac eu. Pentru ca inca nu am postata reteta iti spun acum ca folosesc pentru ea 450 g zahar pudra (cumparat, pentru ca acesta contine amidon 5% si neaparat cernut), 5 g gelatina fin aruntita hidratata in 30 ml apa si 50 g de miere de albine (cat mai deschisa la culoare). Dupa ce se hidrateaza gelatina o incalzesti usor, fara sa o fierbi, amesteci cu mierea si o torni in zahar si framanti un aluat. Asta e pasta de zahar.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mirela, am uitat sa spun ca pasta o colorez cu colorant alimentar.

    RăspundețiȘtergere
  8. BUNA DIMINEATA
    Tot eu sunt.adica Mirela
    te rog sa mai imi spui cand pui colorantul la inceput?
    si eu am facut pasta de zahar dupa reteta Lissei
    adica 1 lingura de gelatina
    6 linguri apa
    2 linguri miere
    1 lingura de margarina
    colorant inca nu am, dar am comandat de la Lumea basmelor sub forma de gel.
    o zi buna si multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. te rog nu te supara
    dar spune-mi cu ce lipesti formele din pasta pe tort
    multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu ma supar, Mirela, nu am de ce!
    Pasta o fac alba, apoi o colorez pe bucati, in functie de ce culoare am nevoie. Colorant pui cu varful unei scobitori, putin cate putin (e foarte puternic), pana obtii culoarea dorita. Nu trebuie sa pui nici prea mult colorant pt ca iti cam strica pasta, nu mai este asa elastica, asa ca te vei chinui putin pentru nuantele puternice.
    Ornamentele le lipesc pe tort cu un sirop de zahar mai grosut. Floricelele sau ornamentele mai mici si mai usoare se pot lipi si cu putina apa, stau foarte bine.
    Mirela, o mare rugaminte am, te rog sa-mi trimiti si mie o poza cu minunea de tort pe care o vei face. Asta ca sa vad daca sunt o profesoara buna :)
    Sunt aici pt oricare alta intrebare...

    RăspundețiȘtergere
  11. buna seara LUMINITA
    iti multumesc de sfaturi
    o sa-ti trimit poza numai sa nu razi
    eu sunt incepatoare cu pasta de zahar
    am facut 2 torturi pana acum
    pt o nepotica care a implinit 1 anisor-tort in forma de cifra 1
    si unul pt o verisoara mai simplu
    daca reusesc o sa-ti trimit pozele
    noapte buna

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum sa rad! Eu? Abia astept sa vad ce-ti iese... Succes!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...