Avem nevoie de:
625 g frisca lichida;
60 g zahar brun;
12-13 g gelatina fin maruntita;
2 lingurite de ness dizolvate in 4 linguri de apa rece;
esenta de vanilie.
Se hidrateaza gelatina pentru cel putin 10 minute in cafeaua rece.
Frisca, zaharul brun si esenta de vanilie se incalzesc pe foc mic. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Atunci cand temperatura compozitiei scade putin sub 60 grade Celsius se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine, pana cand se topeste. Se strecoara frisca
si se toarna in forme unse in prealabil cu ulei vegetal. Eu nu am forme speciale, asa ca am folosit cinci cesti de cafea pe care le-am uns cu ulei de cocos.
Dupa ce se racoreste bine, se baga cestile in frigider, unde stau cateva ore bune, pana cand gelatina incheaga panna cotta.
Pentru servire, se scot din forme si se glaseaza in sirop de ciocolata:
75 g ciocolata amaruie;
200 ml smantana dulce.
Se amesteca pe foc mic pana cand se topeste ciocolata si se obtine o glazura fluida si lucioasa.
Se decoreaza cu boabe de cafea trase in ciocolata.
Luminita,
RăspundețiȘtergereFelicitari!
Ai un blog foarte frumos,plin de retete savuroase.
Ma bucur ca l-am descoperit.
Multumesc frumos, Lia! Sunt abia la inceput, cu timpul sper sa vin cu retete cel putin la fel de savuroase.
RăspundețiȘtergereFoarte frumos si elegant desertul.Bine te-am gasit.Ai un blog minunat.felicitari.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Paradis!
RăspundețiȘtergeream sa il incerc si eu candva.
RăspundețiȘtergerefaci niste torturi absolut minunate. esti fff talentata.
iti multumesc ca ma urmaresti. asa am avut si eu sansa sa te gasesc.
happy caking:)
Wauuuuuu,arata grozav de bine!
RăspundețiȘtergere