Related Posts with Thumbnails

marți, 26 martie 2013

Bujorul, cea mai frumoasa floare de zahar

Cel putin asa mi se pare mie. De aceea nu ratez nicio ocazie de a impodobi un tort cu bujori.



5 comentarii:

  1. Va felicit, doamna, pentru ceea ce va iese din maini. Sunteti o adevarata maestra inzestrata cu un har unic. Desi am vazut si alte site-uri cu torturi spectaculoase, ale dumneavoastra au ceva aparte. Au o forma perfecta (de aceea as dori sa intreb, imbracati cumva torturile in pandispan inainte de a pune pasta fondantul?) nu sunt prea incarcate cu decoratiuni si nici prea colorate. Va admir profund.
    Tot in aceasta directie as dori sa va mai rog sa ne dati si nou, invataceilor, neofitilor, reteta celebra de tort cu trei feluri de ciocolata. Eventual sa faceti un topic cu "how is made".
    Va multumesc pentru orice fel de raspuns si va doresc sanatte multa sa ne puteti incanta privirile in continuare!
    Cu deosebita consideratie, Maria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Maria, pentru cuvintele frumoase! Ma bucur foarte mult ca torturile mele ti-au atras atentia.
      Ai intuit bine, aproape toate torturile mele sunt turnate intr-o "carapace" de pandispan. Tin foarte mult la aspectul tortului inainte de a fi imbracate in fondant. Mie nu-mi plac torturile excesiv decorate, "pun" pe un tort atat cat consider ca se incadreaza in limita bunului gust. Si acord o mare atentie detaliului, el este cel ce face diferenta.
      In ceea ce priveste retele, poate voi incerca sa dezvolt si aceasta sectiune, in masura in care timpul imi va permite.
      Iti multumesc inca o data pentru vizita ta si pentru cuvintele frumoase!

      Ștergere
  2. Si inca ceva, un Post Scriptum, cursuri in arta modelarii, decorarii nu organizati? Sau, daca ati facut asa ceva, ne-ati putea recomanda un profesor bun?
    Aceasii admiratoare necunoscuta, ca multe altele, de altfel, Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu organizez astfel de cursuri si nici nu am participat la niciun curs de modelaj in fondant. Singurul curs la care am avut placerea sa particip a fost unul de royal icing unde am invatat tehnici pe care, din pacate, nu am avut ocazia sa le pun in practica.
      In prezent se organizeaza mai multe cursuri de modelaj si iti recomand cu multa incredere doua "profesoare": Carmen Iordache si Torturi de fondant. Sunt niste fete extrem de talentate care s-au hotarat sa impartaseasca si altora din tehnicile lor.

      Ștergere
  3. Va multumesc pentru raspuns! Eu sunt o incepatoare in aceasta arta si tot caut sfaturi care sa ma ajute sa descopar tainele pastei de zahar si a decoratiunilor astfel facute.
    M-am gandit ca ale dumneavoastra torturi sunt imbracate in pandispan pentru ca sunt perfecte! Pandispanul in cumparati sau il faceti? Iar luciul acesta al fondantului cum il dati? Stiu ca pasta e mata de felul ei, dar la dumneavoastra se observa un luciu frumos.
    Si inca ceva. Bujorii sunt deosebiti! Sunt, de asemenea, si florile mele preferate. Vreau sa va intreb, aveti un decupator special cu care faceti aceste flori? Si care anume? Am vazut pe diverse site-uri mai multe modele de cupatoare pentru aceste flori, insa nu toate par a fi chiar de bujori.
    Spor mare la ce aveti de facut!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...