Related Posts with Thumbnails

miercuri, 28 iulie 2010

Pizza


Si pentru ca in familia mea nu se consuma numai dulciuri, voi incerca sa prezint si altfel de retete culinare. Nu pretind ca sunt o specialista in bucatarie, nici pe departe, dar gatesc cu drag si sunt dornica sa invat si sa experimentez noi retete.
Una din mancarurile preferate ale copiilor mei este pizza. Va prezint reteta mea de pizza, modificata si imbunatatita pe parcursul anilor.
Blat:
250 g faina pentru pizza;
125 ml apa calduta;
1 ou;
½ cub drojdie proaspata;
½ lingurita de sare, un varf lingurita de zahar;
o lingura de seminte de in;
o lingura oregano proaspat tocat;
2-3 linguri ulei sau smantana.

Am pus toate aceste ingrediente in robot si am framantat un aluat pufos pe care l-am lasat sa creasca 45 min.
Dupa acest timp l-am rasturnat pe masa, l-am mai framantat putin cu mana si l-am mai lasat sa creaca o jumatate de ora, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Eu am facut doua aluaturi, cel inchis la culoare este adaptat dietei mele montignac.
 Sunt nevoita ca de fiecare data sa muncesc de doua ori pentru ca inca nu l-am convins si pe Edi sa manance pizza monti.

Pentru a montifica blatul de pizza nu trebuie decat sa inlocuiesc faina alba cu faina monti (faina integrala si tarate in cantitati egale).
In timpul in care a crescut aluatul am pregatit sosul de tomate: am pus in mini-blender zarzavat de rosii si ardei facut de mama asta toamna, am adaugat o mana de frunze de oregano proaspat taiat de la mine din gradina si am amestecat.
A iesit asa ceva, 0% E-uri si conservanti.
Am trecut la pregatirea celorlalte ingrediente:
ciuperci champignon, curatate de pielita si taiate felii nu foarte subtiri;
cateva felii de kaizer taranesc, taiate cubulete;
felii potrivit de groase de mozzarella;
telemea de oaie rasa pe razatoarea cu gauri mari;
oregano proaspat.
In mod normal as mai fi pus si cateva masline, dar nu am avut.

In tava tapetata in prealabil cu ulei si faina am intins aluatul nu mai gros de jumatate de cm. Am intins sosul de tomate si deasupra am presarat branza rasa. Am adaugat pe rand kaizerul si ciupercile,
am acoperit cu felii de mozzarella si am aruncat neglijent cateva frunze de oregano.
Am bagat pizza in cuptorul incins la 190 grade pentru 20 min sau pana de aureste frumos deasupra. Am servit fierbinte, stropita cu ulei de masline in care am macerat ardei iuti si praf de chilli.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...