Am descoperit de curand cea mai tare reteta de oatmeal cookies si de atunci am tot repetat-o. Si pentru ca sunt atat de bune si au o textura si o savoare pe care o caut de foarte mult timp, am hotarat sa o impart si cu voi. Sunt delicioase dimineata, la micul dejun alaturi de o ceasca de cafea sau de o cana cu lapte, dar la fel de potrivite in orice moment al zilei.
Avem nevoie de:
170 g unt nesarat;
210 g zahar brun;
1 ou mare;
100 g faina;
o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;
o jumatate de lingurita de sare;
o jumatate de lingurita de scortisoara;
260 g fulgi de ovaz integral;
100 g nuci tocate grosier;
stafide, picaturi de ciocolata si ce va mai trece prin cap sa puneti.
Se spumeaza untul impreuna cu zaharul,
dupa care se adauga oul si
esenta de vanilie si se amesteca foarte bine.
Compozitia pare sa se taie. Nu este nicio problema, se va remedia de indata ce veti adauga faina amestecata in prealabil cu sare, scortisoara si bicarbonat de sodiu.
In final se incorporeaza fulgii de ovaz, nuca, stafidele...
si la sfarsit picaturile de ciocolata.
Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena si destul de tare.
Pe hartie de copt se aseaza cu lingura gramajoare din aceasta compozitie, pe care le aplatizam usor cu degetele umede.
Se coc in cuptorul incins la 180oC timp de aproximativ 13 minute. Eu le-am bronzat putin mai tare de data asta...
Sunt delicoase! Probabil ca sunt si mai bune a doua sau a treia zi, dar nu va pot spune asta cu siguranta, pentru unicul motiv ca noi nu am reusit niciodata sa pastram si "pentru maine". Pur si simplu ne streseaza sa le stim in bucatarie. Si decat sa traim stresati... mai bine rezolvam problema :).