duminică, 28 noiembrie 2010

Fursecuri cu ovaz

Sunt foarte gustoase, sanatoase si satioase. Doua astfel de fursecuri, alaturi de un pahar de iaurt sau de kefir, mie imi sunt suficiente pentru micul dejun.

Avem nevoie de:
1/2 cana de faina integrala;
1+1/2 cana tarate;
1 cana fulgi de ovaz;
2 oua;
8 linguri de apa;
1/2 cana ulei;
1 lingurita praf de copt;
2 linguri seminte de in;
1/2 cana nuci tocate grosier (si/sau alune, migdale);
2-3 linguri fructoza sau 55 picaturi de stevia (eu am folosit stevia);
2 lingurite de scortisoara;
vanilie, coaja de lamaie, esenta de rom;
un praf de sare;
Pentru glazura:
ciocolata nragra cu un continut de 75% cacao;
o lingura smantana dulce;
fulgi de ovaz.

Toate ingredientele se pun intr-un bol incapator

si se amesteca. Se obtine o bila de aluat

 care se modeleaza in diverse forme
 si se coc la cuptorul incins la 180o C pentru circa 20 de minute, in functie de cuptor. Trebuie urmarite la cuptor pentru ca daca se coc prea mult se usuca si se intaresc. Se scot de cuptor si se glazureaza cu ciocolata topita cu putina smantana. Deasupra se presara fulgi de ovaz.
 Deliciosi!
 

Un comentariu: