luni, 4 octombrie 2010

Chifle cu sare...

Sau Panini Laugenbrot, cum le-am gasit pe blogul Laurei Adamache. Niste chifle delicioase, asemanatoare covrigilor pe care ii mananca baietii mei in fiecare iarna pe partiile tiroleze.

Avem nevoie de:
500 g faina;
25 g drojdie proaspata;
30 g unt;
270 ml apa;
1 lingurita de zahar;
1 lingurita de sare.

Se framanta din toate aceste ingrediente un aluat elastic si se lasa sa creasca pentru circa o ora.

Se formeaza chifle de aproximativ 50 g fiecare

si se fierb pentru 30 secunde in 2 litri de apa, 4 linguri de sare  si 12 lingurite de bicarbonat.

Se scot chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza cu un cutit bine ascutit si se presara cu sare de mare grunjoasa si/sau cu seminte de mac sau susan.

Se introduc in cuptorul incins la 190-200 grade Celsius pentru 20 min (sau pana cand sunt rumenite frumos si uniform).
Sunt o minune!
Priviti cat de bine arata o sectiune:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu