miercuri, 25 august 2010

Arahide glasate in miere si susan

Copiii mei sunt mari consumatori de dulciuri. In fiecare zi "ar manca ceva dulce".
In graba foarte mare, azi i-am surprins cu arahide glasate in miere si seminte de susan. Le-am gustat in fiecare an in sejururile noastre in Turcia si mereu mi-am dorit sa incerc sa fac si eu ceva asemanator. Si cum n-am avut o reteta anume, am incercat sa le fac asa cum m-a dus pe mine capul.

Ingredientele nu le-am cantarit, am pus totul dupa ochi:
100-150 g arahide crude;
2 linguri de miere;
1 lingurita ulei de cocos;
3 linguri de seminte de susan.

Arahidele le-am prajit pana s-au rumenit usor. Eu le-am bagat pentru 2 minute in cuptorul cu microunde, mi se pare mai simplu si mai rapid asa.

Intr-o craticioara am pus pe foc mic mierea si uleiul de cocos. Cand a inceput sa fiarba am adaugat arahidele si le-am clocotit pe foc mic,

pana cand acestea au absorbit toata mierea si au inceput sa se caramelizeze.


Separat am prajit usor semintele de susan si in ele am tavalit arahidele caramelizate in sirop de miere.

Le-am scos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am rasfirat, atat cat am putut (erau extrem de fierbinti), incercand sa nu le las sa se lipeasca intre ele. Tot s-au mai lipit, nu am descoperit inca tehnica separarii fiecarei arahide dar... au fos delicioase.
 

A cam trebuit sa ma grabesc sa fac poze, dispareau una dupa alta, nu am avut timp de aranjamente, design...

Cu greu am reusit sa sustrag... doar o cupa, sa-i pastrez si sotului din dotare, ca si el e un pofticios...

2 comentarii: