De cateva luni incerc sa invat limba germana (misiune imposibila, vorba fie intre noi, toata stima pentru cei ce au invatat aceasta limba) si pentru a exersa, la ultima vizita in Germanica, mi-am cumparat doua carti de bucate. Reteta ce v-o prezint, e tradusa din una din carti, am trudit ceva sa rasfoiesc dictionarul si cartea, pe unde n-am inteles am adaptat. Usor mi-a fost la preparat, mama zice ca nu trebuia sa ma chinui atat cu tradusul, ca astea sunt chiftelutele ei de dovlecei.
Avem nevoie de:
100 g faina (eu am folosit faina de naut);
2 oua;
50 ml lapte;
300 g dovlecei (eu am folosit 2 dovlecei maricei);
2 linguri de cimbru proaspat tocat;
2 – 3 linguri telemea de oaie rasa (desi reteta originala nu prevede, eu am folosit)
sare, piper;
1 lg ulei.
Se curata de coaja dovleceii si se rad pe razatoarea mare. Se presara cu sare si se lasa cam un sfert de ora sa lase apa.
Intr-un castron maricel se amesteca folosind o lingura de lemn faina, ouale batute si laptele, pana se obtine un aluat vascos.
In aceasta compozitie se amesteca dovleceii bine scursi de zeama, cimbrul proaspat taiat si branza rasa. Se asezoneaza cu sare si piper (atentie daca folositi branza sarata!).
Compozitia finala arata cam asa:
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul. Cu o lingura potrivita ca marime se toarna crochetele in tigaie si se prajesc pentru 3-4 minute dupa care se scot pe un servet de hartie care va absorbi tot uleiul.
Se pastreaza crochetele la cald (in cuptorul incalzit) pana sunt gata toate. Se servesc imediat, cu multa placere.
POFTA BUNA!
Avem nevoie de:
100 g faina (eu am folosit faina de naut);
2 oua;
50 ml lapte;
300 g dovlecei (eu am folosit 2 dovlecei maricei);
2 linguri de cimbru proaspat tocat;
2 – 3 linguri telemea de oaie rasa (desi reteta originala nu prevede, eu am folosit)
sare, piper;
1 lg ulei.
Se curata de coaja dovleceii si se rad pe razatoarea mare. Se presara cu sare si se lasa cam un sfert de ora sa lase apa.
Intr-un castron maricel se amesteca folosind o lingura de lemn faina, ouale batute si laptele, pana se obtine un aluat vascos.
In aceasta compozitie se amesteca dovleceii bine scursi de zeama, cimbrul proaspat taiat si branza rasa. Se asezoneaza cu sare si piper (atentie daca folositi branza sarata!).
Compozitia finala arata cam asa:
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul. Cu o lingura potrivita ca marime se toarna crochetele in tigaie si se prajesc pentru 3-4 minute dupa care se scot pe un servet de hartie care va absorbi tot uleiul.
Se pastreaza crochetele la cald (in cuptorul incalzit) pana sunt gata toate. Se servesc imediat, cu multa placere.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu